A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din Romania: zilnic sunt efectuate analize pentru 2200 pacienti

0
20

A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din sistemul romanesc de sanatate, dotat cu sisteme medicale in valoare de 3,5 milioane de euro, cea mai mare investitie de acest gen din Romania la ora actuala. Laboratorul este centru de referinta pentru biochimie si imunologie, in care au fost introduse linii tehnologice performante pentru aceasta specialitate. Laboratorul deserveste, zilnic, 2200 de pacienti si are o capacitate anuala de procesare de 20 de milioane de teste, datorita platformelor complet automate. Laboratorul are o suprafata totala de 2700ma², iar amenajarea a fost realizata in decursul a doar sapte luni.

Sistemele tehnologice din acest departament formeaza, in sine, un mic laborator echipat cu platforme inovatoare pentru diagnostic in vitro, metoda care influenteaza peste 60% din deciziile medicilor specialisti.

Eroarea umana este aproape de zero pentru ca fiecare proba intra in circuit cu un cod de bare unic, urmarit permanent in sistemul IT.

Ad in title

in plus, pe langa analizele uzuale, laboratorul permite si realizarea unor teste speciale, complexe, esentiale in diagnosticarea afectiunilor oncologice.

Specialistii au la dispozitie cele mai performante echipamente de diagnostic, unele dintre ele unice in Romania, ceea ce presupune beneficii directe pentru medicii clinicieni, dar, mai ales, pentru pacienti. Platformele au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an si tin cont si de confortul pacientului pentru ca presupun recoltarea de cantitati mici de sange, fara ca acuratetea rezultatului sa fie influentata.

Experienta personalului medical si tehnologia de ultima generatie permit procesarea rezultatelor dupa metode acreditate international, conform unui comunicat de presa transmis de centrul medical privat care a inaugurat laboratorul:

Anatomie patologica: teste unice pentru prevenirea si diagnosticarea cancerului de col uterin si cel mai rapid timp de eliberare a examenului PAP in regim de urgenta: 72 de ore;

Genetica si biologie moleculara: singurul test ADN HPV de screening primar al cancerului de col uterin acreditat de FDA (Food and Drug Administration, SUA);

Microbiologie: metoda spectrometriei de masa, cu cel mai rapid timp posibil de identificare a bacteriei: 2 minute, in 99% din cazuri;

Hematologie-coagulare: platforme complet automate prin care se realizeaza, printre altele, peste 27.000 de hemoleucograme in fiecare luna.

Articolul precedentProiectul legii vaccinarii: accederea copiilor in colectivitati, conditionata de efectuarea vaccinurilor obligatorii
Articolul următorAPAH-RO sustine vaccinarea impotriva hepatitei B