A fost inaugurat al saselea centru SMURD in judetul Iasi

0
181

Cel de-al saselea echipaj de prim-ajutor (EPA) de tip SMURD din judetul Iasi a fost inaugurat la Podu Iloaiei, dupa echipajele care functioneaza deja la Targu Frumos, Şipote, Ţibanesti, Raducaneni si Bivolari.

Potrivit medicului sef al Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul ”Sf. Spiridon” si coordonator al SMURD Iasi, dr.Diana Cimpoesu, cei 12 membri ai echipajului – paramedicii, angajati ai Consiliului local si ambulanta de tip B achizitionata de Consiliul Judetean Iasi – isi vor desfasura activitatea in incinta Spitalului Orasenesc.

Atat medicii, cat si reprezentantii autoritatilor locale sustin ca prezenta unei masini si a unui echipaj SMURD in zona era absolut necesara, intrucat pe drumul care leaga municipiul Iasi de Podu Iloaiei se petrec aproape zilnic accidente rutiere grave. in plus, afirma medicii, bolnavii din localitatile invecinate erau nevoiti sa astepte timp de cateva ore sosirea unei ambulante din Iasi.

Cu toate ca noul centru SMURD a fost inaugurat, autoritatile locale din Podu Iloaiei sustin ca nu au reusit inca sa perfecteze actele cu localitatile din jur, arondate acestui echipaj de urgenta. Primarul Petru Baciu a declarat ca se poarta discutii cu reprezentantii autoritatilor locale din Dumesti, Popesti, Erbiceni si Romanesti, pentru ca acestea sa plateasca o anumita suma de bani, in functie de numarul de locuitori din localitatile respective, pentru a sustine activitatea EPA.

Solicitarile catre EPA Podu Iloaiei vor fi transmise prin intermediul serviciului 112.
Coordonatorul SMURD Iasi a declarat pentru AGERPRES ca doreste ca pana la sfarsitul anului sa infiinteze inca trei puncte de lucru in localitatile de la marginea judetului.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentConsiliere psihologica pentru fetita de 11 ani care a avortat
Articolul următorHaos in infiintarea si functionarea punctelor de prim ajutor pe litoral