A fost creata prima inima artificiala

0
147

A fost creata prima inima artificiala din lume care poate ajuta pacientii ce sufera de boli de inima sa se intoarca la o viata sociala normala. Procedeul este asemanator unui transplant de inima clasic. Inima artificiala este un mecanism creat din titaniu, tesut de animale si tehnologie balistica.

Prototipul reprezinta o replica perfecta a organismului uman si ar putea salva vietile a mii de pacienti care sufera de afectiuni cardiace severe si care sunt in asteptarea unui transplant de inima. Inima poate sa se adapteze instantaneu schimbarilor de presiune arteriala.

Realizarea si testarea inimii artificiale a costat 55 de milioane de euro. Prototipul cantareste aproape 1 kg si functioneaza pe baza de baterii care au o durata de viata de cinci ore.

Inima artificiala este gata sa fie produsa la scala industriala, iar daca autoritatile medicale isi vor da acordul, inima va fi testata de 20 de voluntari, bolnavi de inima. Daca prototipul va fi reprodus in masa, se estimeaza ca fiecare inima artificiala va costa 149.000 de euro.

Articolul precedentDecese in urma unor forme severe de pneumonie
Articolul următorTratamentele homeopate