Accidentul vascular cerebral, lider al mortalitatii

0
163

Aparitia unui accident vascular cerebral la fiecare 40 de secunde si a unui deces din cauza lui, la 3-4 minute, face ca aceasta boala sa continue sa fie lider al mortalitatii pentru ca se mentin factorii de risc, a declarat pentru AGERPRES academicianul prof. dr. Constantin Popa, de la Institutul National de Neurologie si Boli Vasculare.

intre factorii de risc cei mai importanti se numara hipertensiunea arteriala, diabetul, dislipidemiile, factorii de mediu, factorii genetici, colesterolul, dar si boli cardiovasculare netratate sau prost tratate. Potrivit prof. dr. Constantin Popa, accidentul vascular cerebral ramane cea mai importanta cauza de invalidare a unei importante parti a populatiei.

Componenta genetica in accidentul vascular cerebral ca si in dezvoltarea interventiilor terapeutice, pana la abordari de biologie celulara in scop terapeutic, au deschis noi cai de cercetare si de elaborare din ce in ce mai exigente a ghidurilor de practica medicala, tinandu-se seama de individualitatea acestei afectiuni de la o persoana la alta, sustine specialistul.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentDecese in urma unor forme severe de pneumonie
Articolul următorTratamentele homeopate