Contraceptia – un pas spre libertate

0
193

Cuplurile vor putea adresa specialistilor intrebari referitoare la mijloacele de contraceptie, in cadrul campaniei „Contraceptia – un pas spre libertate”. Campania se deruleaza intre 31 octombrie- 2 noiembrie 2008 si va include demonstratii despre metodele contraceptive, discutii, concursuri, precum si sedinte de styling si make-up. in Parcul Unirii vor fi amplasate standuri, unde specialistii vor furniza informatiile necesare.

Şi medicii de familie vor putea beneficia de aceasta campanie de informare. Proiectul cuprinde un eveniment stiintific, in cadrul caruia se va lansa ghidul „Planificarea familiala – ghid practic pentru furnizorii de servicii de planificare familiala”.

Scopul campaniei este informarea cuplurilor privind metodele contraceptive disponibile si demolarea miturilor vehiculate despre acestea. Pilulele contraceptive au un grad de eficienta de 97-99%, contraceptivele injectabile de 99% si prezervativele de 88-98%. Metodele traditionale au un grad de eficacitate redus, coitul intrerupt inregistrand un grad de 50-70%.

Statisticile releva ca, in prezent, in Romania, 61% din cupluri folosesc metode moderne de contraceptie, comparativ cu 38% in 2004. Cresterea constanta a utilizarii mijloacelor de contraceptie a condus si la scaderea numarului de avorturi. in prezent se inregistreaza mai putin de un avort la fiecare nastere, spre deosebire de trecut, cand existau 4 avorturi la fiecare nastere.

Informatiile au fost oferite in cadrul conferintei de presa cu tema „Contraceptia – un pas spre libertate”. La eveniment au participat Mihai Hoga, de la fondul ONU pentru Populatie, Cassandra Butu, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Marlene Francois – Lays, reprezentant UNFPA, Mioara Predescu, de la Asociatia Romana pentru promovarea Sanatatii, Mirela Bradean, de la Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala si Raluca Teodoru de la Totem Communication.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDecese in urma unor forme severe de pneumonie
Articolul următorTratamentele homeopate