A crescut numarul toxiinfectiilor alimentare si cazurilor de varicela

0
206

in ultima perioada, la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti, s-a inregistrat un numar sporit de toxiinfectii alimentare, fapt ce preocupa in mod deosebit medicii de specialitate.

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului, a declarat, pentru AGERPRES, ca aceasta crestere se datoreaza faptului ca oamenii nu se spala pe maini si au conditii precare de igiena.
Totodata, el a atras foarte serios atentia asupra necesitatii ca, ori de cate ori mananca, fiecare om sa se spele pe maini, iar prepararea alimentelor sa se faca in conditii de deplina igiena, dar si de pastrare a lor.

in ultima perioada se inregistreaza si o crestere a numarului de varicele, cam trei-patru cazuri noi pe zi vin la Institutul „Bals”, a subliniat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, el mentionand ca varicela ar fi trebuit sa se manifeste intr-un numar mai mare in perioada de sfarsit de iarna, inceputul primaverii.
in actualele conditii, o explicatie ar fi aceea ca virusii acesteia si-au schimbat perioada in care se manifesta, cat si datorita, pe de alta parte, temperaturilor foarte ridicate.

Articolul precedentŞapte feluri in care organismul este influentat de ritmul circadian
Articolul următorUNFPA: 40% dintre romani nu folosesc metode contraceptive