A crescut numarul copiilor cu afectiuni grave transferati la Spitalul Marie Curie din Capitala

0
286

Alti patru copii din judetul Arges au ajuns in noaptea dinspre 10 spre 11 februarie 2016 la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucuresti cu infectii grave. in unitatea spitaliceasca se mai afla alti 11 copii internati cu infectii puternice, fiind necesara dializa pentru supravietuire. in cazul acestora, specialistii spun ca cel mai probabil ar fi vorba de tulpini de Escherichia Coli insa investigatiile continua.

De asemenea, autoritatile argesene au anuntat ca tot in noaptea dinspre 10 spre 11 februarie 2016 in spitalele din judetul Arges au fost internati alti 13 copii la care s-au confirmat patru cazuri de infectie cu rotavirus si inca patru cazuri de boala diareica acuta.

in acest context, autoritatile din Arges au activat Celula de Criza, iar Directia de Sanatate Publica cerceteaza apa de la retea.

Saptamana trecuta o fetita in varsta de un an a decedat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucuresti, dupa ce a ajuns aici in stare grava, iar ulterior diagnosticata cu sindrom hemolitic uremic.

Ministerul Sanatatii (MS) a fost informat despre cazurile de imbolnavire a copiilor din judetul Arges si care au fost de urgenta transferati la unitatile medicale pediatrice din Bucuresti. in prezent se fac investigatii, rezultatele urmand sa fie facute publice alaturi de masurile ce trebuie luate, potrivit unui comunicat de presa remis de MS.

Articolul precedent70% din decesele asociate cancerului pulmonar, cauzate de fumat. Specialist: Faptul de a nu fuma reduce riscul de cancer cu 30%
Articolul următorMS: In ultimele 36 de ore nu s-au mai inregistrat cazuri noi de copii transferati din Arges la Spitalul Marie Curie