MS: In ultimele 36 de ore nu s-au mai inregistrat cazuri noi de copii transferati din Arges la Spitalul Marie Curie

0
274

in ultimele 36 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” nu s-au inregistrat cazuri noi de copii transferati de la unitati sanitare din judetul Arges cu boala diareica acuta complicata, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

in prezent, la unitatea sanitara se afla internati 11 copii cu varste cuprinse intre 5 luni si 3 ani, transferati de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti in ultimele zile.

La majoritatea starea de sanatate s-a ameliorat, 8 dintre ei fiind inca dializati peritoneal, iar unul necesitand asistenta respiratorie.

Ministerul Sanatatii monitorizeaza atent evolutia starii de sanatate a copiilor cu boala diareica acuta complicata din judetul Arges.

in paralel, Ministerul Sanatatii si-a concentrat eforturile pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste imbolnaviri si va comunica rezultatele anchetei epidemiologice in cel mai scurt timp. in functie de rezultatele analizei investigatiilor intreprinse si de recomandarile echipei de control si a Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sanatatii va lua masurile care se impun.

Articolul precedentA crescut numarul copiilor cu afectiuni grave transferati la Spitalul Marie Curie din Capitala
Articolul următorSpecialisti: Dintii inghesuiti sunt primii care se strica