8 mai 2018, Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

0
116

Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii este marcata in data de 8 mai. Cu acest prilej, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei romane, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, a transmis un mesaj subliniind faptul ca in 2018, de Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, se are in vederea celebrarea daruirii si impactului Crucii Rosii si al Semilunii Rosii, valorificand puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zambetul, potrivit unui comunicat de presa primit la redactia www.sanatateatv.ro.

„Anul acesta, impreuna, impartasimpovesti pozitive despre schimbare si speranta prin intermediul apelului la actiune: imparte ce te face sa zambesti! Cu ocazia zilei de 8 Mai, sarbatorim curajul si realizarile voluntarilor si angajatilor nostri, care, prin implicarea si devotamentul lor, asigura mentinerea angajamentului fata de semenii nostri, in fiecare zi. Suntem mandri ca astazi, in tara noastra, prin cei 5600 de voluntari si peste 350 de angajati, Crucea Rosie Romana este implicata in numeroase proiecte la nivel national, precum: acordarea de suport celor nevoiasi, interventia la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donarii de sange. Prin activitatile sale, Crucea Rosie Romana a facut de nenumarate ori dovada faptului ca este a€œoriunde pentru oricine”. Le multumesc tuturor celor care doneaza o parte din timpul, energia sau profitul lor catre Crucea Rosie Romana si ii indemn pe toti sa zambeasca, pentru ca zambetul este simbolul universal al fericirii, mangaierii si implinirii.”, a transmis Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei romane in mesajul emis cu prilejul Zilei Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii.

Peste 160 de milioane de oameni aflati in situatie de conflict, afectati de criza sau de dezastre naturale sunt sprijiniti in fiecare an de Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Mai mult, prin intermediul retelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari si 450.000 de angajati, organizatia ofera servicii umanitare relevante in timp util, se mai arata in comunicatul de presa.

Acelasi document arata ca cele 190 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie au avut intotdeauna o abordare universala, calauzita de fiecare data de principiile fundamentale: umanitate, impartialitate, neutralitate, independenta, voluntariat, unitate si universalitate.

Articolul precedentGreva de avertisment in sistemul de sanatate
Articolul următorStudiu: Severitatea neuropatiei are un impact major asupra calitatii vietii