70% din populatia Romaniei are bacteria helicobacter pylori in stomac, insa nu se manifesta la toata lumea. Uneori persoanele infectate cu helicobacter pylori pot resimti dureri abdominale, greata, balonare, voma sau scadere in greutate.

Helicobacter pylori reprezinta o problema pentru populatie, fiindca riscul de a face ulcer sau anumite tipuri de gastrite este foarte mare. Exista anumite tipuri de afectiuni care pot fi favorizate sau intretinute de helicobacter pylori.

Prof. univ. dr. Mircea Diculescu, seful Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni,atesta faptul ca endoscopia este cea mai buna si corecta metoda de diagnosticare a infectiei cu helicobacter pylori.

Cat despre analiza de sange efectuata in vedereaidentificarii helicobacterului, „anticorpii prezenti in sange sunt incapabili sa elimine bacteria helicobacter pylori. Nu exista contact intre anticorpii din sange si bacteria care sta in mucusul stomacal”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Diculescu.

Bacteria helicobacter pylori poate fi transmisa de la om la om. De aceea igiena personala elimina posibilitatea transmiterii bacteriei. Spalatul pe maini, spalatul fructelor si al legumelor, spalatul veselei pot reduce transmitrea hepatitei, a altor tipuri de bacterii si, de asemenea, a bacteriei Helicobacter pylori.

Un articol despre acest subiect puteti gasi aici.