70% dintre copiii romani cu varsta peste 10 ani prezinta carii dentare

0
47

in Romania, 70% dintre copiii de peste 10 ani prezinta carii dentare. Prin urmare, grupul tinta ce trebuie educat in favoarea sanatatii orale este de 10-19 ani, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro.

De altfel, studiile au aratat ca gingivita si bolile parodontale incep sa evolueze inca de la varsta de 5-7 ani. in 2013, in Romania, copiii intre 6 si 11 ani prezentau o prevalenta a leziunilor carioase pe dintii temporari de 75,3%, iar pe cei definitivi de 39%.

in ceea ce ii priveste pe adultii trecuti de 35 de ani, prevalenta afectiunilor din sfera oro-dentara este urmatoarea: 90% pentru caria dentara, 60% pentru bolile parodontale. Aceste afectiuni ocupa locuri fruntase comparativ cu celelalte imbolnaviri ale organismului, se mai arata in comunicatul de presa.

in acest context, Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS) si Liga Studentilor la Medicina Dentara Bucuresti (LSMDB) cu sprijinul FDI World Dental Federation (FDI) si International Association of Dental Students marcheaza in data de 20 martie 2015 Ziua Mondiala a Sanatatii Orale.

Mai multe detalii puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentIn Romania, in fiecare zi, trei persoane mor din cauza tuberculozei
Articolul următorSpecialistii oftalmologi sfatuiesc populatia sa nu priveasca direct la soare in timpul eclipsei