Specialistii oftalmologi sfatuiesc populatia sa nu priveasca direct la soare in timpul eclipsei

0
47

Specialistii oftalmologi atentioneaza populatia sa nu priveasca direct la soare in timpul eclipsei de soare, ce va avea loc in data de 20 martie 2015.

„Privitul direct la soare in timpul eclipsei este foarte periculos pentru ochi deoarece poate produce arsuri retiniene ireversibile urmate de scaderea importanta a vederii. Nicio metoda medicala sau chirurgicala cunoscuta pana in prezent nu poate vindeca asa ceva! Nu exista nici un mijloc de protectie in momentul de fata in Romania, cu exceptia ochelarilor fabricati special pentru eclipsa din august 1999, care sa protejeze ochii. Niciun fel de alte metode (cioburi, sticla afumata, radiografii, ochelari de soare indiferent ce scrie pe ei) nu protejeaza si privirea prin ele este la fel de periculoasa ca si cu ochiul liber”, a avertizat prof. univ. dr. Monica Pop, manager Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Articolul precedent70% dintre copiii romani cu varsta peste 10 ani prezinta carii dentare
Articolul următorSNMF: CNAS a decis pastrarea numarului minim de asigurati inscrisi necesari pentru intrarea in contract cu casa de asigurari