Activitatea medicala si stiintifica din cele sapte decenii scurse de la infiintarea Institutului National de Endocrinologie „C. I. Parhon” a fost marcata in proiectul video aniversar intitulat „Institutul National de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate”, care a fost prezentat, in premiera, in cadrul ceremoniei desfasurate in data de 8 noiembrie 2016, la Academia Romana, cu prilejul implinirii a 70 de ani ai Institutului.

Materialul a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea academica si stiintifica din tara noastra, Institutul Parhon fiind singura unitate medicala din tara cu profil endocrinologic, numarandu-se in acelasi timp, prin caracteristica activitatilor desfasurate aici, printre spitalele a caror rezultate sunt recunoscute la nivel international.

Marele poet Mihai Eminescu spunea intr-una dintre operele sale ca „Secretul vietii lungi a unei institutii este pastrarea ierarhiei meritului”. Acesta este, de altfel, si motto-ul Institutului National de Endocrinologie, a carui existenta este strans legata de o mare personalitate a medicinei romanesti, academicianul si profesorul Constantin Ion Parhon.

Din acest motiv, proiectul video intitulat „Institutul National de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate” evoca pe scurt si personalitatea si activitatea stiintifica a prof. C. I. Parhon. insa subiectul central al proiectului il reprezinta activitatile clinice, didactice si de cercetare care au dus, in cei 70 de ani de existenta, la dezvoltarea unitatii medicale, la formarea de endocrinologi si la cresterea nivelului educational si stiintific in randul specialistilor endocrinologi.

Toate realizarile Institutului National de Endocrinologie „C. I. Parhon” de la infiintare si pana in prezent, precum si personalitatea profesorului C. I. Parhon au fost aduse in atentie in cadrul proiectului video „Institutul National de Endocrinologie „C. I. Parhon”, 70 de ani de activitate” de catre Prof. Univ. Dr. Constantin Dumitrache, Director al Institutului National de Endocrinologie „C. I. Parhon” in perioada 1990-2006, Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Paun, Manager al Institutului National de Endocrinologie „C. I. Parhon” in perioada 2006 – 2015 si Conf. Univ. Dr. Adina Mariana Ghemigian, Manager Interimar al Institutului National de Endocrinologie „C. I. Parhon”.

Proiectul video a fost realizat de Sanatatea Press Group pentru Institutul National de Endocrinologie „C. I . Parhon”.