Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca a achizitionat un angiograf digital de ultima generatie

0
79

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca (SCJU) a achizitionat un angiograf digital de ultima generatie, contractul pentru cumpararea acestuia fiind semnat in urma cu cateva luni, se arata intr-un comunicat de presa al SCJU. Cumpararea noului angiograf a fost necesara in contextul in care angiograful vechi se afla in afara perioadei de suport tehnic, dupa 15 ani de functionare, si nu se putea garanta remedierea defectiunilor. Desi, in 2014, s-au alocat peste 200.000 lei pentru reparatie, aparatul vechi prezenta frecvente erori de functionare.

Angiograful functioneaza, incepand cu data de 7 noiembrie 2016, in cadrul Laboratorului de Angiografie si Cateterism Cardiac.

„Achizitionarea angiografului digital ultra-modern, destinat diagnosticului si tratamentului bolilor vasculare, va permite continuarea unei activitati de peste 15 ani de cardiologie si angiologie interventionala, in cadrul careia se realizeaza angiografii coronariene si periferice, precum si tratamentul prin dilatare coronariana si periferica, cu implantare de stent-uri, inclusiv in urgentele cardiace si vasculare majore. Spitalul este integrat in programele nationale de tratament interventional al infarctului miocardic acut si in programul de dilatari arteriale, cu un volum anual de aproximativ de 1500 pacienti cu angiografie, dintre care 750 cu dilatari coronariene si arteriale”, a declarat in cadrul comunicatului de presa conf. dr. Dan Olinic, medic-sef al Sectiei Clinice Cardiologie II a€” Interventionala din cadrul SCJU.

„Pe langa achizitionarea echipamentelor de imagistica medicala din acest an (CT, RMN, mamograf), videoecoendoscop si ecografe, consider ca angiograful are o valoare profesionala enorma pentru spital, deoarece este indispensabil pentru diagnosticul si tratamentul interventional al urgentelor cardio-vasculare. in plus, spitalul are un volum mare de activitate de angiografie diagnostica si proceduri de cardiologie interventionala — anual, de angiograf beneficiaza aproximativ 1500 de pacienti. De asemenea, spitalul asigura doua zile pe saptamana garda de infarct miocardic acut, cu acoperirea zonei de nord-vest a tarii, in programul STEMI”, a precizat in comunicatul de presa ec. dr. Petru susca, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.

Echipamentul medical a costat 2.916.000 lei (cu TVA) si are garantie completa pentru 10 ani, cu piese de schimb incluse. Fondurile pentru achizitionarea aparatului au fost asigurate de Ministerul Sanatatii.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedent70 de ani de activitate medicala si stiintifica ai Institutului „C. I. Parhon”, marcati printr-un material video aniversar
Articolul următorSpecialisti: Consumul excesiv de antibiotice a dus la cresterea rezistentei pentru principalele specii bacteriene