Rotavirus: Risc de cel puțin o infecție până la cinci ani, în lipsa vaccinării

0
57

Febra, vărsăturile, deshidratarea și diareea sunt manifestări ale infecției cu rotavirus, afecțiunea fiind cea mai frecventă cauză de diaree severă la copiii mici, atenționează reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

În lipsa vaccinării, copiii pot face cel puțin o infecție cu rotavirus până la vârsta de cinci ani, se arată într-o postare pe Facebook a Institutului Clinic Fundeni.

„Vaccinează-ți copilul împotriva infecției cu rotavirus, iar dacă cel mic prezintă simptomele acestei afecțiuni, cere ajutor specializat de la medic”, se arată în aceeași postare.

Ad in title

Potrivit aceleiași surse, rotavirusul este un virus cu transmitere fecal-orală și este cel mai des întâlnit la copii de vârste mici, fiind un virus contagios, transmițându-se prin mâini, jucării, alimente și apă contaminată sau alte suprafețe comune.

De asemenea, dacă o persoană care a contactat virusul folosește toaleta sau schimbă scutecul copilului și nu se spală corect pe mâini, este posibil să ducă virusul mai departe pe suprafețele pe care le atinge, se arată în aceeași postare.

 

Articolul precedentConcurs pentru ocuparea funcției de manager la SUUB: Mai sunt trei zile pentru înscriere
Articolul următorINS: Un medic la 294 de locuitori. 63.000 de unități sanitare au funcţionat în 2020