6.817 candidati sustin astazi concursul de admitere in rezidentiat

0
66

6.817 candidati sustin astazi concursul de admitere in rezidentiat in domeniile Medicina, Medicina dentara si Farmacie. Rezidentiatul este organizat de Ministerul Sanatatii si se desfasoara in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara. La concurs au fost scoase un numar de 3.524 de locuri.

Numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95, numarul care indica locurile si posturile fiind stabilita in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Florian Bodog, ureaza succes celor care sustin examenul de rezidentiat si ii asigura ca incepand din 2018 medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale importante.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care sustin duminica unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. in acelasi timp, ii asigur ca depunem toate eforturile pentru a le crea conditiile necesare de a profesa in sistemul medical romanesc, iar un pas important il reprezinta modificarea salarizarii personalului medical. incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative, intre 151% si 287% in functie de specialitate si anul de pregatire. De asemenea, toti rezidentii vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, in comunicatul de presa.

in ceea ce priveste situatia inscrisilor pe fiecare centru universitar in parte, cei mai multi candidati sunt in Centrul Universitar Bucuresti, unde s-au inscris 1.888 de candidati pentru Medicina, 483 pentru Medicina Dentara si 166 la Farmacie, in total un numar de 2.537 de inscrisi.

„Am convingerea ca, si in 2017, absolventii Universitatii noastre vor traversa, in numar cat mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala si ca, prin rezultatele obtinute, vor pozitiona inca odata, invatamantul superior medical romanesc si totodata Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pe cele trei coordonate ale desavarsirii in medicina: Initiere, Evolutie, Excelenta”, a declarat Acad. Ioanel Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

in Centrul Universitar Cluj-Napoca s-au inscris 692 de candidati pentru Medicina, 168 pentru Medicina Dentara si 86 la Farmacie, in total un numar de 946 de inscrisi. in Centrul Universitar Craiova s-au inscris 493 de candidati pentru Medicina, 86 pentru Medicina Dentara si 51 la Farmacie, in total un numar de 630 de inscrisi. in Centrul Universitar Iasi s-au inscris 820 de candidati pentru Medicina, 287 pentru Medicina Dentara si 108 la Farmacie, in total un numar de 1.215 de inscrisi. in Centrul Universitar Targu-Mures s-au inscris 435 de candidati pentru Medicina, 108 pentru Medicina Dentara si 38 la Farmacie, in total un numar de 581 de inscrisi. Iar in Centrul Universitar Timisoara s-au inscris 726 de candidati pentru Medicina, 144 pentru Medicina Dentara si 38 la Farmacie, in total un numar de 908 de inscrisi.

Concursul in rezidentiat se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Ocuparea locurilor/ posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs.

Articolul precedentPeste 30.000 de persoane cu diabet sunt inregistrate in judetul Timis
Articolul următorCum stau romanii cu privire la consumul de antibiotice