30 de persoane evacuate, în urma incendiului de la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași

0
1007

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, informează Ministerul Sănătăţii.

„Din ultimele informaţii transmise Ministerului Sănătăţii în total au fost evacuate 30 de persoane astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparţinători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienţii au fost relocaţi în incinta spitalului”, precizează sursa citată.

Incendiul, care a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii din Iaşi, a fost lichidat.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.

Anterior, Ministerul Sănătăţii a informat că nu au fost identificate victime în urma verificărilor efectuate la etajele superioare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

„A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp (un salon)”, precizează sursa citată.

 

Articolul precedentEduard Petrescu (Unicef): Probabil în septembrie vom avea vaccin și pentru categoria de vârstă 5-12 ani
Articolul următorCîțu: A existat un plan de măsuri după tragedia de la Piatra Neamț. Trebuie verificat dacă a fost implementat