Cîțu: A existat un plan de măsuri după tragedia de la Piatra Neamț. Trebuie verificat dacă a fost implementat

0
60

Premierul Florin Cîțu a declarat referitor la incendiul izbucnit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, în zona ATI, că acesta s-a produs într-o zonă care urma să fie reabilitată în toamnă și se pare că ar fi fost vorba despre o problemă la instalația electrică.

Prim-ministrul a spus că a existat un plan de măsuri după tragedia de la Piatra Neamț și trebuie verificat dacă a fost implementat, Ministerul Sănătății putând să prezinte public acest lucru.

„Implementarea este la Ministerul Sănătății”, a declarat premierul Florin Cîțu, la un post de televiziune.

Ad in title

Totodată, premierul a mai spus că România are nevoie de modernizarea spitalelor, dar și de spitale noi.

„30 de ani de zile nu s-a făcut niciun spital și de aceea am spus că vreau în această guvernare să avem 1, 2, 3 spitale până în 2024, de aceea am tras așa mult ca în PNRR să rămână aceste spitale – construcții noi, la început nu erau construcții noi de spitale, am tras foarte mult să avem construcții noi de spitale în PNRR pentru că este nevoie de spitale noi în România”, afirmat Cîțu.

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, informează Ministerul Sănătăţii.

“Din ultimele informaţii transmise Ministerului Sănătăţii în total au fost evacuate 30 de persoane astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparţinători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienţii au fost relocaţi în incinta spitalului”, precizează sursa citată.

Incendiul, care a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii din Iaşi, a fost lichidat.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.

Anterior, Ministerul Sănătăţii a informat că nu au fost identificate victime în urma verificărilor efectuate la etajele superioare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

“A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp (un salon)”, precizează sursa citată.

Articolul precedent30 de persoane evacuate, în urma incendiului de la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre educația sexuală în școli