Pacient în vârstă de 55 de ani, în stare gravă, după ce a luat paracetamol şi metamizol sodic timp de un an.

0
193
Foto: doc.ro

Un pacient în vârstă de 55 de ani din judeţul Neamţ a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi, după ce a luat timp de aproximativ un an paracetamol şi metamizol sodic (algocalmin), pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Ionuţ Nistor, pacientul a fost diagnosticat cu insuficienţă renală acută gravă, existând riscul ca bărbatul să nu mai poată recupera complet funcţia renală.

„Relativ neobişnuit este motivul pentru care a luat aceste medicamente, scopul fiind de a preveni infecţia cu virusul SARS-CoV-2. În momentul în care se simţea rău, în loc să oprească aceste medicamente, a luat şi mai multe. Dacă iniţial a început cu un comprimat, după aceasta a crescut doza până când starea generală s-a agravat. Iniţial a fost direcţionat la spitalul din Piatra Neamţ fiind din judeţul Neamţ, iar ulterior transferat la noi în spital. Din păcate, acest comportament, această automedicaţie a dus la insuficienţă renală gravă şi sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renală. Sperăm că va reuşi să recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă”, a declarat Ionuţ Nistor, potrivit Agerpres.

El a precizat că acest caz va fi în continuare urmărit în Secţia de Nefrologie, medicii sperând ca, după întreruperea acestor medicamente, evoluţia să fie una favorabilă.

Articolul precedentSCJU Cluj-Napoca: Intervenția în maximum 4 ore de la debutul unui AVC, impact asupra șanselor de recuperare
Articolul următorEXCLUSIV Medic alergolog: Un nou val de alergii ia amploare