Ministerul Sănătății alocă 74 de milioane de lei pentru achiziția de incubatoare pentru nou-născuți

0
366

Ministerul Sănătății alocă fonduri de peste 74 de milioane de lei pentru achiziția de incubatoare pentru nou-născuți în 2021, potrivit unui comunicat al MS.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care se aprobă lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a instituției, precum și a spitalelor din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți, în anul 2021.

Astfel, pentru spitale din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății sunt alocate fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți în valoare totală de 21.203.000 de lei, iar pentru spitale din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale, fonduri în valoare totală de 52.811.000 de lei, se arată în același comunicat.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că aceste fonduri vor fi utilizate în 2021 de către spitalele beneficiare numai pentru achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți prin încheierea de contracte subsecvente în baza unor acorduri cadru din 2020, respectiv 2021.

Articolul precedentCNSU: O nouă actualizare a țărilor aflate în zona roșie, galbenă și verde
Articolul următorSCJU Cluj-Napoca: Intervenția în maximum 4 ore de la debutul unui AVC, impact asupra șanselor de recuperare