58% dintre medici au declarat ca se confrunta cu 1-3 blocari pe saptamana ale cardului de sanatate

0
50

58% au declarat ca se confrunta cu 1-3 blocari pe saptamana ale cardului de sanatate, 21% cu 1-3 blocari pe luna, 18% in fiecare zi si 3% au declarat ca nu au intampinat aceasta problema, potrivit unei consultari realizate de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) in randul membrilor sai. Scopul sondajului a fost acela de a afla parerile medicilor bucuresteni cu privire la cardul de sanatate, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.

„Aceasta consultare online, sub forma unui chestionar, postata pe site-ul www.cmb.ro, a fost realizata pentru a cunoaste pozitiile membrilor sai, pe care CMMB le va sustine in fata autoritatilor si a societatii”, a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Potrivit consultarii, 52% dintre medici spun ca blocajul dureaza doua ore. Mai mult, aproape 50% dintre respondenti sustin ca din cauza blocajului nu pot consulta, in medie, 1-5 pacienti, iar 27%, intre 5-10 pacienti din cauza ca sistemul informatic nu functioneaza. De altfel, 36% au declarat ca blocajul a durat o ora, 9% o zi si 3% nu au intampinat aceasta problema.

De altfel, 49% au declarat ca din cauza blocarii sistemul informatic pentru cardul de sanatate nu au putut elibera retete si trimiteri, in medie, pentru 1-5 pacienti, iar 30%, pentru 5-10 pacienti. in ceea ce priveste validarea seviciilor efectuate in sistem offline, 45% dintre respondenti sustin ca ulterior le-au fost validate doar partial serviciile efectuate in sistem offline, iar 16% ca nu le-au fost validate deloc.

Sondajul a fost efectuat on line in perioada 17-31 mai 2016.

Mai multe detalii despre datele referitoare la sondaj puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentVara copiii au nevoie de un program educational relaxant, care sa stimuleze dezvoltarea creierului
Articolul următorNereguli la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. MS va sesiza DNA dupa controlul din aceasta unitate medicala