Experti ai ECDC sosesc astazi in Romania pentru a discuta cu reprezentantii MS si INSP despre infectiile nosocomiale

0
48

O echipa multidisciplinara a Centrului European pentru Boli Transmisibile (ECDC) soseste astazi in Romania pentru a discuta aspecte legate de detectarea, supravegherea, prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii (MS), ai Institutului National pentru Sanatate Publica (INSP) si cu alti reprezentanti ai sistemului sanitar, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Vizita de lucru, care se va incheia in data de 7 iulie, vine ca raspuns la o solicitare de sprijin formulata de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in vederea managementului provocarilor cu care Romania se confrunta in acest domeniu.

Conform comunicatului de presa, echipa ECDC va consulta legislatia romaneasca si normele de reglementare. De asemenea, se vor organiza si vizite de documentare in spitale din si din jurul Bucurestiului. Expertii vor prezenta ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, la finalul vizitei, concluziile trase ca urmare a vizitei lor. Totodata, expertii vor formula un set de recomandari pentru a intari preventia si controlul infectiilor nosocomiale si vor identifica sectoare in care ar putea fi luat in considerare un viitor sprijin din partea ECDC, respectiv domenii in care s-ar putea lucra in comun.

ECDC poate primi o cerere de consiliere stiintifica sau asistenta tehnica din partea Comisiei Europene, a statelor membre si non-membre UE, precum si din partea organizatiilor internationale in orice domeniu de competenta al acestuia, se mentioneaza in comunicatul MS.

Articolul precedentVara copiii au nevoie de un program educational relaxant, care sa stimuleze dezvoltarea creierului
Articolul următorNereguli la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. MS va sesiza DNA dupa controlul din aceasta unitate medicala