Când ar putea autoriza EMA vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste sub 16 ani. Anunțul președintelui CNCAV

0
210

Este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde, luna viitoare, autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani, a declarat, vineri, la Târgu-Mureş, președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Peste 300 de voluntari, circa 3.000 de doze de vaccin Pfizer şi zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră sunt pregătite pentru maratonul „Mureşul se Vaccinează”, care se va derula, începând de vineri până duminică, 16 mai, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Articolul precedentCîțu: S-a accelerat campania de vaccinare. Aproape 3,8 milioane de români s-au imunizat anti-COVID-19
Articolul următorCîțu, despre raportul privind decesele COVID-19: Trebuie să vedem de ce există diferențe de raportare