Iohannis: Până când vom avea un număr mare de români vaccinați trebuie să respectăm restricțiile

0
54

Președintele Klaus Iohannis a declarat că joi se va depăși numărul de 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, ritmul se va menține, iar dacă va fi nevoie va fi crescut astfel încât un număr mare de cetățeni români și rezidenți să poată fi imunizați.

În același timp, șeful statului a spus că zilnic avem mai puține persoane infectate, mai puțini pacienți la terapie intensivă și mai puține decese.

„Astăzi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul, iar dacă este nevoie îl vom crește în așa fel încât în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați. Este pe de altă parte evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puține persoane noi infectate, avem mai puține persoane la terapie intensivă, avem mai puține decese. Sper să scăpăm cât mai repede, însă nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. Este foarte clar că până când avem un număr mare de români vaccinați trebuie să respectăm în continuare restricțiile, dar reiau apelul meu: Haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră pe care ne-o dorim atât de mult”, a declarat președintele după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Ad in title
Articolul precedentIohannis: Toate centrele de vaccinare sunt deschise pentru imunizare, fără programare
Articolul următorGCS a anunțat alte 1.632 de cazuri noi de persoane infectate. 1.100 de pacienți COVID, la ATI