Medici ai”V .Babeș”Timișoara au realizat o nouă ediție a„Tratatului de pneumologie pentru medicii rezidenți”

0
172

Un număr de 34 de medici ai Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, în colaborare cu specialiștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, au realizat o nouă ediție a volumului „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți”, după cum au anunțat reprezentanții instituției medicale.

Infecția cu virusul SARS-CoV 2, inteligența artificială în diagnosticul imagistic sau bolile profesionale sunt doar câteva dintre temele prezentate în noua ediție a volumului, acesta conținând o revizuire a conceptelor din domeniul patologiei respiratorie, cu descrierea pe larg a fiecărei afecțiuni din acest domeniu, se arată în același anunț.

De asemenea, sunt prezentate aspecte clinice și paraclinice ale diferitelor boli, diagnostic pozitiv și diferențial, tratament, evoluție şi prognostic, fiind oferite date medicale concrete, potrivit aceleiași surse.

Ad in title

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara au precizat că deși vizează în principal formarea medicilor rezidenți, tratatul prezintă numeroase proceduri noi, adăugând în același timp și o serie de informații în premieră ce pot fi de un real folos și medicilor specialiști.

Articolul precedentZiua Mondială a Hemofiliei, marcată în fiecare an pe 17 aprilie
Articolul următorTrei zile de imunizare non-stop la Timișoara, la Maratonul vaccinării