VIDEO Florin Cîțu despre Vlad Voiculescu: Am cerut transparenţă şi profesionalism

0
105

Florin Cîţu a declarat, întrebat duminică dacă îl va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, în contextul în care unii liberali au afirmat că vor propune acest lucru, că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate.


„Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect: remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu.

Chestionat dacă i-a cerut lui Vlad Voiculescu să fie mai transparent, în contextul în care ministrul Sănătăţii a ieşit la declaraţii concomitent cu el, prim-ministrul a precizat: „I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii. Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii”.

Ad in title

Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a replicat: „Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. (…) Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CNCCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic, pandemia”.

Premierul a făcut aceste declarații după participarea la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, judeţul Ilfov.

Articolul precedentVIDEO Situație critică la ATI COVID-19; semnalul de alarmă tras de ministrul Sănătății
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV