Prof.dr. Săndesc, despre demisia comunității ATI și organizarea ca grup care să ofere servicii spitalelor

0
16
Sursa foto: Youtube

Prof.dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a afirmat că este incalificabil ca, în cea mai mare criză sanitară din istoria modernă, clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

Prof.dr. Dorel Săndesc a spus că dacă această tendința se confirma, reacția comunității ATI va fi una pregatită de mult, respectiv demisia în bloc și organizarea ca grup/societate liberală care să ofere servicii de specialitate spitalelor.

„Am lucrat la această soluție ‘Exit’ înainte de creșterea salariilor, am consultat juriști și chiar Consiliul Concurenței, propunerea a fost primită cu entuziasm de colegi la Congresul nostru și apoi le-am ‘fluturat-o’ autorităților pe sub nas, și sigur și această perspectiva îngrijorătoare pentru ei a contribuit la decizia majorărilor salariale. La urma urmei, o asemenea soluție-practicată în multe țări, inclusiv de colegii din Polonia, pe care i-am consultat, ne-ar absolvi de responsabilitățile pentru toate deficiențele sistemului (care acum ni se pun în mod nedrept în spate), rămânând ca noi să răspundem doar de ceea ce facem, de profesionalismul nostru. Și astfel grupul nostru, independent, liberal, va deveni un agent mai eficient al schimbării, pentru că va impune, contractual, respectarea standardelor”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.

Articolul precedentDr.Gheorghiță: Nu este recomandat tratamentul anticoagulant înainte de vaccinare
Articolul următorCapacitatea ATI, suplimentată cu zece locuri în Timiş