Capacitatea ATI, suplimentată cu zece locuri în Timiş

0
20

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a anunţat deschiderea compartimentului ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR, suplimentându-se astfel, cu 10 locuri, capacitatea de terapie intensivă, în județ.

„În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și a nevoii de tratament a acestora cu oxigen medical, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase. Pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament”, a anunţat prefectul, într-o postare pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi surse, întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

În momentul de față ”Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament” (SMMIT) funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara – asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, potrivit prefectului.

Articolul precedentProf.dr. Săndesc, despre demisia comunității ATI și organizarea ca grup care să ofere servicii spitalelor
Articolul următorŞefa Comisiei Europene: Avem opţiunea de a interzice orice export prevăzut de vaccin AstraZeneca