Studiu: Varianta de coronavirus din Marea Britanie prezintă o rată de mortalitate ”semnificativ mai mare”

0
235

Varianta britanică a coronavirusului prezintă o rată a mortalității „semnificativ mai mare” în comparaţie cu tulpinile anterioare, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, informează Reuters.

În urma unui studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, cu cele ale celor infectate cu alte tulpini, oamenii de ştiinţă au constatat spus că noua variantă a prezentat o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare.

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de ţări.

Această variantă are 23 de mutaţii în codul său genetic – un număr de modificări relativ mare -, iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie susţin că B.1.1.7 este cu aproximativ 40%-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

În cadrul studiului efectuat în Marea Britanie, infecţia cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eşantion de 54.906 pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu acelaşi număr de pacienţi infectaţi cu alte variante de coronavirus.

„Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o ameninţare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter, coautor al studiului.

Articolul precedentSesizare la DNA, după incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Anunțul premierului
Articolul următorPortugalia: Utilizarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, autorizată pentru persoanele peste 65 de ani