Portugalia: Utilizarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, autorizată pentru persoanele peste 65 de ani

0
23

Vaccinul anti-COVID19 AstraZeneca a fost autorizat, miercuri, în Portugalia, pentru utilizare la persoanele cu vârste de peste 65 de ani, după ce noi studii au dezvăluit eficacitatea sa în prevenirea infectării cu SARS-CoV-2 şi scăderea numărului de internări în rândul persoanelor în vârstă, relatează Reuters.

În urma deciziei anunţate de Direcţia Generală de Sănătate (DGS), toate persoanele cu vârsta peste 18 ani pot de acum să fie vaccinate cu AstraZeneca, după ce autoritatea a aprobat vaccinul anti-COVID-19 pentru cei sub 65 de ani la sfârşitul lunii ianuarie.

Portugalia, o ţară cu puţin peste zece milioane de locuitori, s-a confruntat cu o situaţie îngrijorătoare provocată de pandemie în ianuarie, însă numărul infectărilor şi al deceselor zilnice a scăzut brusc de atunci.

Autorităţile portugheze au raportat 847 de noi infectări şi 30 de decese marţi, aducând numărul total de infectări la 811.306 şi la 16.595 de decese. Circa 748.000 de persoane au primit până acum o doză de vaccin anti-COVID19, dintre care 295.515 au primit şi a doua doză. Alte vaccinuri utilizate în Portugalia sunt cele de la Pfizer şi Moderna.

DGS a anunţat, miercuri, că persoanele cu sindrom Down, precum şi personalul din şcoli se află pe lista grupurilor prioritare pentru vaccinare, care a inclus până acum angajaţii sanitari din prima linie, pompieri, rezidenţi din căminele pentru bătrâni şi persoanele peste 80 de ani.

Articolul precedentStudiu: Varianta de coronavirus din Marea Britanie prezintă o rată de mortalitate ”semnificativ mai mare”
Articolul următorSperanţa de viaţă a scăzut cu aproape un an în Italia, din cauza pandemiei COVID-19