Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la SCJU Sibiu

0
79

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat, luni, o anchetă a Corpului de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI de la această unitate medicală.

„Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis, luni, un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Ad in title

Șeful Secției ATI de la SCJU Sibiu, medicul Mihai Sava, precizează, într-un comunicat de presă, că legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienţii agitaţi până când se instalează efectul sedativelor sau atunci când creşterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacţii adverse ameninţătoare de viaţă.

„Acuzaţiile prin care se afirmă că decesele unor pacienţi s-au datorat deficienţelor terapeutice, trebuie dovedite prin probe şi analizate de către persoanele care înţeleg procedurile medicale de specialitate şi nu prin prisma unor sesizări anonime”, subliniază șeful secției ATI.

Și conducerea Spitalului  Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis un comunicat în care precizează, între altele, că va face o anchetă privind activitatea din Secția ATI. Conform conducerii spitalului, de la începutul pandemiei, 397 de pacienți din 570 internați la ATI au murit.

Articolul precedentReacția SCJU Sibiu, după dezvăluirile din ATI, privind sedarea si legarea de pat a pacienților cu COVID-19
Articolul următorPreședintele a promulgat Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat pe anul 2021