Președintele a promulgat Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat pe anul 2021

0
300

 Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 au fost promulgate, luni, de președintele României, Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele transmite că bugetul pe anul 2021 este „axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene”, și că permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, „prea adesea ignorate în trecut.”

„Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, spune președintele Klaus Iohannis.

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost adoptat, săptămîna trecută, de plenul reunit al Parlamentului.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la acel moment, că bugetul alocat Ministerului Sănătății în 2021 este cu 700 de milioane de lei mai mare decât anul trecut.

“Ministerul Sănătății are alocat un buget de 11,4 miliarde lei. Este un buget în creștere cu 700 milioane lei față de 2020 și cu 2,2 miliarde lei mai mare decât în 2019”, a precizat premierul, în plenul Parlamentului.

“De menționat că anul aceste s-au alocat și cheltuieli sume record în sectorul de Sănătate. Vorbim de un total capitol domeniu Sănătate de 56,9 miliarde lei”, a mai spus Florin Cîțu.

Articolul precedentMinisterul Sănătății trimite Corpul de Control la SCJU Sibiu
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV