40% dintre cazurile de cancer sunt asociate cu obezitatea, arata un studiu

0
265

Un raport realizat recent, atrage atentia asupra rolului obezitatii in aparitia cancerului. Potrivit documentului, 40% din totalul de cancere diagnosticate sunt asociate obezitatii, ceea ce sugereaza ca aparitia bolii ar putea fi prevenita, daca oamenii ar acorda mai multa atentie greutatii pe care o au.

Specialistii au analizat mai multe tipuri de cancer despre care se stie ca pot aparea din cauza obezitatii, dar si altele in cazul carora nu s-a stabilit aceasta conexiune.

Ei ajuns la concluzia ca, in anul 2014, 631 de mii de americani au fost diagnosticati cu un tip de cancer asociat obezitatii. Suma reprezinta 40% din totalul cazurilor descoperite in Statele Unite.

Potrivit specialistilor, rata incidentei a fost ridicata in randul adultilor de peste 50 de ani. De altfel, 2 cancere din 3 au aparut la oameni cu varste cuprinse intre 50 si 74 de ani.

De asemenea, s-a constatat ca numarul de cancere asociate obezitatii a fost mai mare in randul femeilor: 55% dintre cazuri, comparativ cu 24% la barbati.

Raportul, intitulat „Semne Vitale”, a fost realizat de specialisti americani ai Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor, in colaborare cu cercetatori de la Institutul National pentru studierea Cancerului.

Pentru realizarea sa au fost studiate toate statisticile privind incidenta cancerului din 2014. De asemenea, au fost analizate trendurile bolii in perioada 2005-2014.

Datele au fost grupate si analizate in functie de sexul, varsta, religia, zona geografica de provenienta a pacientilor, dar si in functie de regiunea corpului unde a aparut prima oara cancerul.

Articolul precedentConsumul redus de vitamina K duce la marirea inimii la adolescenti
Articolul următor6 Sfaturi pentru o digestie usoara