Guvernul german a prelungit avertizările de călătorie în străinătate până pe 14 iunie

0
726

Guvernul german a prelungit miercuri până cel puţin la data de 14 iunie avertizările de călătorie în afara ţării din cauza pandemiei.

„Nu ne aflăm încă în punctul în care să putem recomanda fără îngrijorare călătorii în străinătate, de aceea este necesar să prelungim avertizarea privind călătoriile în lume până la mijlocul lui iunie”, a declarat ministrul de externe Heiko Maas, în urma şedinţei de guvern, transmit DPA şi AFP citate de Agerpres.

Ulterior, „totul va depinde de evoluţia pandemiei în Europa şi în restul lumii”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă la Berlin.

„Vom purta discuţii numeroase cu partenerii noştri europeni pentru a ne coordona la nivel internaţional”, a mai spus ministrul de externe.

Germania a repatriat în ultima lună în jur de 240.000 de turişti blocaţi în zone turistice din lume din cauza pandemiei, a reamintit Heiko Maas, avertizând că Berlinul nu intenţionează „repetarea unei astfel de acţiuni în această vară”.

În condiţiile în care în unele landuri concediile încep de la sfârşitul lunii iunie, anunţul guvernului le-ar putea compromite proiectele multor germani, care preferă în mod tradiţional să-şi petreacă vacanţele în străinătate.

Articolul precedentEXCLUSIV – Măsurile suedeze: Depresia ar fi cauzat pierderi umane mai mari dacă s-ar fi aplicat izolarea
Articolul următorStudiu: COVID-19 ucide de două ori mai mulți bărbați decât femei