Peste 400 de medici au urmărit în real-time conferința Medici pneumologi români în fața pandemiei de COVID-19

0
378

Peste 400 de medici au urmărit în real-time conferința online ”Medici pneumologi români în fața pandemiei de COVID-19”.

Prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălțan, președintele Secțiunii de Somnologie a Societății Române de Pneumologie, prof. dr. Roxana Nemeș, viitor președinte al Societății Române de Pneumologie, conf. dr. Irina Strâmbu, coordonatorul Grupului de lucru Pneumopatii Interstitiale Difuze și Sarcoidoză al al Societății Române de Pneumologie, conf. dr Radu Stoica – medic-șef al secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, șef lucr. dr. Ștefan Dumitrache-Rujinski, din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta și asist. Univ. dr. Ancuța Constantin, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București au oferit informații medicilor pneumologi în privința  managementul COVID-19.

”Este un prim pas făcut de Societatea Română de Pneumologie în a organiza o conferință pe care am considerat-o extrem de importantă pentru a fi alături de membrii societății cu informații în acest context epidemiologic. Conferința s-a adresat în primul rând medicilor pneumologi, dar și altor specialități medicale, pentru a discuta între noi ca să înțelegem mai bine problematica acestei afecțiuni”, a declarat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu.

Evenimentul a fost organizat științific de Societatea Română de Pneumologie, iar Sănătatea Press Group a fost producătorul conferinței online.

Articolul precedentRomânia a ajuns la 2.738 de persoane infectate cu noul coronavirus
Articolul următorPrecizări CNAS: Cum se modifică serviciile medicale pe perioada stării de urgență