Personalul din sistemul public sanitar are dreptul la spații hoteliere de repaus între ture sau gărzi

0
282

Personalul din sistemul public sanitar are dreptul la spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi. Prevederea, care va intra în vigoare mâine, apare în Ordonanța Militară nr. 4, prezentată de ministrul de Interne Marcel Vela.

”Ministerele cu rețea sanitară proprie și autoritățile administrației publice locale care au în subordine sau în coordonare unități sanitare vor asigura la cerere spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi al personalului din sistemul public sanitar, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora”, se arată în text.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerulu Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că a semnat un ordin în baza căruia ”personalul de specialitate medical sau auxiliar – farmaciști, kinetoterapeuți – pot fi detașați sau delegați la alte spitale publice cu deficit major de personal. Personalul nu poate refuza detașarea”.

Detașarea sau delegarea în interiorul județului se face prin ordin de prefect, la propunerea DSP. În alt județ, prin dispoziția secretarului de stat desemnat de Ministerul Sănătații. Ministerul Sănătății și CNAS vor stabili modul de plată și decontare.

Dacă mutarea se face în alte localităţi, autorităţile au obligaţia de a asigura personalului medical cazarea şi hrana.

Articolul precedentA început producţia de măşti în România. Se vor face de la 150.000 la 500.000 de măști pe zi
Articolul următorArafat: Cadrele medicale pot fi detașate în unități cu deficit de personal. Nu pot refuza transferul