Arafat: Cadrele medicale pot fi detașate în unități cu deficit de personal. Nu pot refuza transferul

0
290

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că, la nevoie, cadrele medicale din sistemul public pot fi detașate în unități sanitare cu deficit de personal și nu pot refuza transferul.

 “Al doilea ordin este pentru stabilirea modului de detașare sau delegare a personalului medical și auxiliar pe perioada stării de urgență. (…) Începând cu data prezentului ordin, personalul medical de specialitate – medici primari, specialiști sau rezidenți -, personalul mediu sanitar, personalul auxiliar sanitar și persoanlul sanitar cu studii superioare – chimiști, biologi, biochimiști, fizicieni, farmaciști și balneo-fizioterapeuți – angajați ai unităților sanitare publice pot fi detașați sau delegați la alte unități sanitare publice care înregistrează deficit major de personal”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferință.

Prevederea anunțată de Arafat este cuprinsă într-un ordin al comandantului acțiunii de combatere a coronavirusului.

“Pe durata stării de urgență, personalul menționat anterior nu poate refuza detașarea sau delegarea dispusă în condițiile alineatului precedent, iar dacă delegarea sau detașarea se fac în alte localități decât în cele de domiciliu, unitățile administrativ teritoriale sau sanitare unde este delegată persoana au obligația de a-i asigura cazarea și hrana”, a adăugat Arafat.

 

 

Articolul precedentPersonalul din sistemul public sanitar are dreptul la spații hoteliere de repaus între ture sau gărzi
Articolul următorPersonalul medical al SJU Deva nu poate părăsi unitatea timp de două săptămâni