32 de ani de existență a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD)

0
116

sursa foto: DSU/Facebook

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) celebrează, duminică, 32 de ani de existență.

”Astăzi, 25 septembrie celebrăm 32 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare -SMURD, prin echipele sale de salvatori a reușit să se poziționeze în toți acești ani ca parte indispensabilă a sistemului național integrat de urgență, salvând vieți, dând o nouă șansă la viață celor aflați în suferință”, au scris reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, timp de 32 de ani sistemul integrat de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, ”fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor”.

”De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, în 1990, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național, regional și local și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care acestea apar. Performanțele dobândite în timp de către salvatorii noștri prin misiunile dificile și complexe la care au participat și continuă să participe arată fără îndoială cât de mult a evoluat sistemul integrat de urgență”, arată sursa citată.

”Personalul paramedical, alături de celelalte structuri de urgență, aflate în coordonarea DSU (pompieri, medici și asistenți din cadrul SAJ/SABIF și din cadrul UPU/CPU, piloți, salvamontiști și voluntari) sunt componente indispensabile ale sistemului integrat de urgență, care împreună, luptă în scopul de a salva vieți!”, a mai transmis DSU.

Articolul precedent25 septembrie – Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz
Articolul următorÎn ce stadiu este campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu. Explicațiile ministrului Sănătății