(P) Biofactorii și beneficiile lor pentru sănătate

0
384

Oxigen, Carbon, Hidrogen, Nitrogen, Calciu și Fosfor; Aceste șase elemente alcătuiesc aproximativ 99% din masa corpului uman. Restul de circa 1% include o serie de alte elemente chimice, precum Magneziu, Potasiu sau Sodiu. Majoritatea dintre acestea se regăsesc în organism sub forma unor compuși chimici – organici sau anorganici, esențiali pentru funcționarea normală a organismului. De exemplu, mineralele – substanțe care reprezintă aproximativ 6% din corpul omenesc.

Mineralele, alături de vitamine și pro-vitamine, enzime, peptide, aminoacizi, acizi grași, fitochimicale, au un rol foarte important pentru buna funcționare a organismului. Multe dintre ele se regăsesc simultan și în natură, mai exact, în produsele naturale pe care le mâncăm, astfel că, alimentația are un rol fundamental în asigurarea aportului necesar de astfel de substanțe.

Aceste substanțe, împreună, poartă și numele de BIOFACTORI. Termenul de BIOFACTORI a fost introdus de către compania Wörwag Pharma, la începutul anilor ’80, când a început dezvoltarea produse farmaceutice denumite generic BIOFACTORI, folosite pentru compensarea deficitului anumitor substanțe, esențiale pentru organismul uman.

Articolul precedentVirusul encefalitei transmis de capuse, detectat in Marea Britanie
Articolul următorCopiii care se hidrateaza dau dovada de o mai mare flexibilitate cognitivasi au reactii mai rapide la schimbarea sarcinilor – studiu