23 de speakeri internationali, la cea de-a 40-a editie a Congresului National al SRDNBM

0
111

Editia jubiliara a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, organizata in perioada 21-24 martie 2014, reuneste nume importante ale diabetologiei romanbesti, precum si 23 de diabetologi de talie mondiala, din 13 tari si patru continente.

Invitat special la manifestarea stiintifica este presedintele in functie al IDF, Sir Michael Hirst din Marea Britanie. Desi nu este medic, Sir Michael William Hirst lupta impotriva diabetului zaharat de mai bine de 20 de ani, dupa ce a aflat ca cel mai mic dintre copiii sai a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1.

„Cel de-al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, editie jubiliara, este in primul rand o manifestare dedicata educatiei medicale continue la cel mai inalt nivel si de aceea vom avea alaturi, in toate cele patru zile, profesori si cercetatori renumiti atat din Romania, cat si din alte 13 tari, reprezentanti ai celor mai importante organizatii si societati de profil din lume. Prezenta expertilor straini intr-un numar atat de mare ne onoreaza, ne bucura si ne responsabilizeaza sa avem o reuniune stiintifica de cea mai inalta calitate. inca o data, Romania se aliniaza la standardele internationale privind educatia profesionistilor implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

in 2014, Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va aborda o tematica variata si de maxima importanta pentru medicii participanti. Vor fi oferite cele mai noi informatii referitoare la preventia si tratamentul diabetului zaharat si al bolilor metabolico-nutritionale, particularitatile acestei afectiuni la copil si adolescent, tulburarile de nutritie si metabolism, statistici privind neuropatia diabetica, comportamentul alimentar la pacientii diabetici, precum si date privind noile tehnologii folosite in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat.

Cea de-a 40-a editie a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cea mai asteptata si mai importanta manifestare stiintifica dedicata diabetologiei romanesti, se va desfasura sub egida Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD – European Association for the Study of Diabetes) si a Federatiei Internationale de Diabet (IDF – International Diabetes Federation European Region).

Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentCongresul National de Psihiatrie se va desfasura in perioada 08 – 11 octombrie 2014
Articolul următorIgiena corecta a mainilor personalului medical protejeaza pacientii de infectii nosocomiale