160 de participanti la Cursul Diamond 2015, editia Ploiesti

0
21

160 de medici din judetul Prahova au beneficiat de o serie de informatii de actualitate cu privire la preventia, depistarea precoce, tratamentul diabetului si a complicatiilor bolilor metabolico-nutritionale in cadrul Cursului „Diabet, Sindrom metabolic si alte boli legate de nutritie” – Diamond 2015, editia Ploiesti. Manifestarea a adus in fata medicilor participanti speakeri de seama in domeniul diabetologiei si din specialitati conexe, cu scopul crearii unui dialog intre specialitatile implicate in ingrijirea persoanei cu diabet zaharat.

„Trebuie sa recunosc ca e una dintre cele mai reusite editii ale cursului Diamond. Cand un curs e reusit, e reusit si datorita celor care prezinta cursuri, dar si datorita auditoriului. Tematica a fost atat de interesanta, cat si extrem de utila. Ei aveau nevoie de o mare parte din datele pe care noi le-am prezentat si in mare parte si-au lamurit problemele si au gasit raspunsul la intrebari. Abordarea pluridisciplinara a diabetului zaharat se impune in ultimii ani si facem o astfel de abordare tot mai frecvent si in Romania. Avem nevoie de toti specialistii si am aflat ca in sala am avut medici din toate specialitatile implicate in ingrijirea pacientului cu diabet. Nu mai putem ingriji pacientii singuri, e o boala mult prea complexa. Crescand durata de supravietuire a persoanei cu diabet creste riscul aparitiei complicatiilor cronice si ingrijirea lor e din ce in ce mai complexa pe masura ce vechimea diabetului creste”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli metabolice.

„A fost un eveniment reusit prin participare, prin consistenta conferintelor care au fost sustinute. S-au abordat teme sensibile, importante si cred ca in final toata lumea a plecat cu ceva de aici. Ma refer la lucrurile importate, screeningul bolii renale diabetice, screeningul neuropatiei, piciorul diabetic, dislipidemia si tratamentul ei, deci lucrurile pe care vrem sa le diseminam in randul colegilor din medicina de familie, din medicina interna. Orice initiativa care pune fata in fata medici din diferite specialitati si discuta despre diabetul zaharat si despre persoanele cu diabet zaharat este un castig, dupa parerea mea”, a precizat prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Bucuresti.

Ad in title

Printre subiectele obordate in cadrul Cursului Diamond editia Ploiesti s-a regasit si diabetul gestational, o afectiune tot mai intalnita in randul femeilor insarcinate.

Cursul „Diabet, Sindrom metabolic si alte boli legate de nutritie” – Diamond 2015, editia Ploiesti, a avut loc in data de 21 februarie.

Organizatori stiintifici: Societatea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti

Partener principal: AstraZeneca Diabetes

Parteneri silver: Abbot, AlfaWassermann, Worwag Pharma

Partener: Sanofi

Partener stiintific: Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab

Parteneri media strategici: www.sanatateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro

Parteneri media: Hipocrate, Paginamedicala.ro, medicalmanager.ro, GhidCabinet.ro, Romedic, Saptamana Medicala, Medipedia, Jurnal de Sanatate, Media Kompass

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentPeste 600 de participanti la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a IV-a
Articolul următorConf. univ. dr. Gabriel-Ioan Prada: Bolile degenerative debuteaza cu 20-30 de ani inainte de stabilirea diagnosticului clinic