Peste 600 de participanti la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a IV-a

0
46

Peste 600 de medici din specialitatile cardiologie, neurologie, diabet si obezitate, pneumologie si oncologie au luat parte la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia IV-a, ce s-a desfasurat in perioada 27-28 februarie 2015, la Bucuresti.

Sesiunile stiintifice au fost sustinute de peste 25 de speakeri, unii dintre cei mai renumiti profesionisti din domeniul managementului bolilor cronice netransmisibile. Astfel, au fost prezentate si dezbatute cele mai actuale date cu privire la prevenirea si combaterea bolilor cronice netransmisibile.

Mai exact, prima zi a Congresului fost dedicata prezentarii situatiei actuale din punct de vedere epidemiologic a bolilor cronice netransmisibile, dar si a unor proiecte si initiative, pe fiecare specializare in parte, in vederea prevenirii imbolnavirii, a reducerii numarului de persoane diagnosticate cu boli cronice netransmisibile si a tinerii sub control a acestor afectiuni.

Tot in cadrul primei zile a fost lansata, catre toate societatile stiintifice interesate, propunerea formarii unui Grup de Educatie Terapeutica in Bolile Cronice Netransmisibile (GET-BCN), prin care sa fie reunite toate eforturile in domeniul educatiei terapeutice. Mai mult, se doreste ca in acest mod sa se realizeze o mai buna gestionare a acestor patologii de catre pacienti si familiile lor.

Cea de-a doua zi a Congresului s-a axat pe aspectele particulare ale preventiei in bolile cronice netransmisibile.

Co-presedintii celei de-a IV-a editii a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile au fost acad. Maya Simionescu si prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Manifestarea s-a adresat exclusiv profesionistilor din domeniul medical.

Organizator stiintific: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentCe stim despre neuropatia diabetica? – eveniment educativ destinat persoanelor cu diabet zaharat din Timisoara
Articolul următor160 de participanti la Cursul Diamond 2015, editia Ploiesti