Fundatia „Viata fara Hipertensiune” a fost lansata oficial pe 18 februarie 2015

0
303

Fundatia „Viata fara hipertensiune” s-a lansat in data de 18 februarie 2015, in cadrul unei ceremonii oficiale, si a reunit sub cupola Ateneului Roman personalitati de marca ale lumii medicale, stiintifice, academice, culturale si economice.

„Seara aceasta chiar a fost una speciala pentru ca a fost o audienta foarte bogata si foarte variata. Sigur, au fost multi medici, dar au fost multi oameni din mediul de afaceri ceea ce chiar ne bucura. Cu totii au apreciat aceasta initiativa, au apreciat obiectivele pe care ni le-am propus. Ele se adreaseaza in primul rand pacientilor pentru ca tocmai aceasta este zona care nu este suficient de bine acoperita de societatile stiintifice. Societatile stiintifice sunt preocupate de educatia medicala continua a medicilor, de cresterea nivelului profesional al asistentelor. Pacientul este putin intr-un con de umbra si noi stim foarte bine ca daca din echipa in care ne propunem sa controlam, sa tratam corect, sa depistam si sa tratam corect, hipertensivul nu face parte atunci este un risc foarte mare”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedintele Fundatiei „Viata fara hipertensiune”.

Initiativa infiintarii Fundatiei „Viata fara hipertensiune” a fost apreciata atat de reprezentantii autoritatilor locale, cat si ai industriei farma si ai lumii bancare. infiintarea Fundatiei „Viata fara hipertensiune” a venit in contextul in care in Romania una din patru persoane sufera de hipertensiune arteriala, una din doua persoane este tratata si doar una din patru persoane tratate urmeaza tratamentul corect, potrivit studiului SEPHAR II. De altfel, Fundatia a luat nastere si din dorinta de a creste gradul de constientizare a societatii civile privind problemele ridicate de hipertensiune arteriala, dar si asupra importantei diagnosticarii cat mai precoce si a urmaririi unui tratament corect.

La gala de lansare oficiala a Fundatiei „Viata fara hipertensiune” au participat si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, care au primit cu entuziasm ideea infiintarii unei astfel de fundatii.

Fundatia „Viata fara hipertensiune” si-a propus sa lupte impotriva hipertensiunii arteriale prin intensificarea eforturilor, prin realizarea unor parteneriate strategice in randul societatii civile, dar si printr-o apropiere intre specialisti in hipertensiune si pacienti. Ceremonia de lansare oficiala a Fundatiei „Viata fara hipertensiune” s-a incheiat cu un concert extraordinar sustinut de Orchestra Medicilor din Bucuresti, „Dr. Ermil Nichifor”.

Articolul precedentPeste 600 de participanti la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a IV-a
Articolul următorConf. univ. dr. Gabriel-Ioan Prada: Bolile degenerative debuteaza cu 20-30 de ani inainte de stabilirea diagnosticului clinic