12 aparate noi, printre care patru de radiologie, achizitionate la Spitalul Judetean Arad

0
84

12 aparate noi, printre care patru de radiologie, dar si unele pentru ecografii, au intrat in dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa (SCJU) Arad. Echipamentele au costat 8.420.000 de lei, iar cea mai mare parte a sumei a venit de la Ministerul Sanatatii, in timp ce Consiliul Judetean a contribuit cu un milion de lei. 

Aparatura va deservi, intre altele, secţiile de chirurgie, radiologie, cardiologie şi oftalmologie.

„Laboratorul de Radiologie şi Imagistica Medicala a primit patru aparate de radiologie, digitale, doua cu cate un post de grafie şi doua cu doua posturi, unul pentru scopie şi unul pentru grafie. Aparatele sunt produse in Franţa, sunt digitale şi nu mai necesita folosirea filmului şi a substanţelor chimice necesare developarii. Imaginile sunt captate de aparat şi salvate direct in reţea, iar ca o noutate, imaginile pot fi prelucrate pentru a obţine o diagnosticare eficienta a pacientului. Noile echipamente reduc expunerea pacientului la radiaţii, dar produc şi o poluare mai mica. Totodata, fiind digitale, reduc costurile, deoarece nu mai folosim filme şi substanţe necesare developarii”, a declarat medicul-şef Oana Amza.

in afara de cele patru aparate de radiologie, au mai fost achiziţionate alte trei mobile, dar şi mai multe tipuri de echipamente pentru ecografii sau electrocautere chirurgicale. 

„Finanţarea primita de la Ministerului Sanataţii este foarte importanta, pentru ca am reuşit sa aducem 12 aparate noi pentru Spitalul Judeţean. (…) Cu aceasta achiziţie, suma de bani investita anul acesta in aparatura medicala de noua generaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa a ajuns la 19 milioane de lei. Asta dupa ce anul trecut am cumparat saptamanal cate un aparat medical nou”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, potrivit Agerpres.

Articolul precedentEurostat: Rata vaccinarii antigripale in Romania, mult sub media UE
Articolul următorApel pentru colaborare. Comisarul european pentru Sanatate cere ca toata lumea sa se implice in lupta impotriva cancerului