Ziua Mondiala de lupta impotriva BPOC 2015: „Nu e prea tarziu”a€¦pentru imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor cu BPOC

0
54

Boala Pulmonara Obstructiva Cronica (BPOC) este o afectiune respiratorie, care a dus in 2012 la peste 3 milioane de decese, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cauzata in principal de fumat, aceasta boala nu este vindecabila, insa sub tratament, evolutia ii poate fi incetinita, iar simptomele pot fi reduse.

Ziua Mondiala de lupta impotriva BPOC are loc, la fel ca in fiecare an, pe 18 noiembrie, deviza editiei din 2015 fiind „Nu e prea tarziu”.Evenimentul anual lansat de catre Initiativa Globala pentru Boala Pulmonara Obstructiva Cronica subliniaza prin aceasta tema ca pentruimbunatatirea starii de sanatate se poate actiona oricand.

BPOC poate fi prevenita, tinand cont de factorii de risc care o pot provoca, pe langa fumul de tigara: poluarea aerului din interior, poluarea exterioara, contactul cu produse chimice (sub forme care pot fi inhalate) folosite in anumite industrii, infectii respiratorii frecvente in timpul copilariei, precizeaza OMS.

Ad in title

si Romania se alatura campaniilor derulate la nivel international de Ziua Mondiala de lupta impotriva BPOC, prin Societatea Romana de Pneumologie, pentru a creste gradul de constientizare asupra riscurilor implicate de aceasta afectiune si a imbunatati ingrijirea persoanelor cu BPOC.

Articolul precedentZiua Mondiala a Prematuritatii – 1 din 10 copii din lume e nascut prematur
Articolul următorPresedintele Asociatiei de Podiatrie din Romania participa la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie din Marea Britanie