Ziua Mondială a Sănătății Mintale: Palatul Victoria va fi iluminat în verde

0
199

Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

Prin acest demers, Guvernul României se alătură instituţiilor cu rol în creşterea conştientizării educaţiei pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agenţiilor din subordine.

„Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esenţială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală”, .

Tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru anul 2023 este „Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia şi incluzivitate socială.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, Ministerul Sănătăţii organizează marţi consultări cu reprezentanţi ai principalelor instituţii partener – experţi, profesionişti în domeniu, reprezentanţi ai organismelor de monitorizare – cu tema „Serviciile de Sănătate Mintală, actualităţi şi direcţii strategice de dezvoltare”.

Articolul precedentINSP: Prevalența bolilor psihice a crescut de șase ori în ultimii 10 ani
Articolul următorAlergarea poate funcţiona mai bine decât medicamentele împotriva depresiei, în unele cazuri, potrivit unui nou studiu