Ziua Mondială a Prematurității, 17 noiembrie

0
67

Ziua Mondială a Prematurității este sărbătorită anual pe 17 noiembrie cu scopul  creșterii gradului de conștientizare cu privire la nașterea prematură și la preocupările pentru copii prematuri și ale familiilor acestora din întreaga lume.

Aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an, reprezentând aproximativ unul din 10 dintre toți copiii născuți la nivel mondial, potrivit https://pmnch.who.int/ .

Ziua Mondială a Prematurilor a fost inițiată de European Foundation for The Care of Newborn Infants (EFCNI) și de organizațiile de părinți europene partenere în 2008.

În prezent, nenumărate persoane și organizații din peste 100 de țări își unesc forțele și organizează activități și evenimente pentru a atrage atenția asupra acestei zile și pentru a îmbunătăți situația bebelușilor prematuri și a familiilor acestora.

Prematur este considerat bebelușul născut înainte de săptămâna 37 de sarcină. Micile ființe au de înfruntat mai multe riscuri și complicații față de copiii născuți la termen. Din fericire, majoritatea dau dovadă de o forță ieșită din comun și reușesc să recupereze.

Articolul precedentZiua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC), 17 noiembrie 2021
Articolul următorEXCLUSIV Vasile Barbu, despre plata spitalizării în caz de îmbolnăvire a celor nevaccinați anti-COVID