Ziua Mondiala a Diabetului: Diabetul schimba vieti, dar poate fi tinut sub control in echipa

0
51

Diagnosticul de diabet zaharat cade ca o lovitura de trasnet in orice familie. Diabetul schimba vieti, dar poate fi tinut sub control in echipa.

Cristina a fost diagnosticata cu diabet juvenil pe cand avea 11 ani si jumatate. Cei din jur nu au inteles despre ce afectiune este vorba. Abia cand a ajuns la spital, in stare grava a aflat ce anume o supara atat de tare si ce anume avea sa-i schimbe viata intreaga. Pe moment copilul de atunci nu a inteles ce se intampla. Cand a inceput insa tratamentul, au aparut in viata Cristinei clipele de cumpana, multe presarate cu lacrimi.

Pentru Cristina acelea au fost clipele in care a inceput o viata noua, diferita. Lupta este insa si  a familiei ei, care a sustinut-o in fiecare minut. Cristina este convinsa ca pentru ei a fost mult mai greu decat pentru ea.

Cristina este prima pacienta din tara careia i s-a montat pompa de insulina in urma cu 17 ani.

Și Vlad, in varsta de 16 ani are diabet de tip 1. il are de 6 ani. Nu s-a obisnuit insa imediat cu tot ceea ce presupune aceasta afectiune.

Vlad este un invingator. Puterea insa pentru toti cei care au aceasta afectiune si nu numai aceasta vine de la cei de langa ei. Boala este tinuta cel mai bine sub control in echipa!

Articolul precedentProgram international pentru un acces mai larg la insulina
Articolul următorScoliozasi cifoscolioza, afectiuni tot mai frecvente in viata modern