Ziua Internationala a Medicilor de Familie, 19 mai 2016

0
22

Ziua Internationala a Medicilor de Familie este marcata in fiecare an in data de 19 mai, la initiativa Organizatiei Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA), se arata intr-un comunicat de presa remis la adresa redactiei www.sanatateatv.ro.

Potrivit dr. Garth Manning, directorul executiv al WONCA, evenimentul este o ocazie deosebita pentru a recunoaste rolul central al specialitatii de medicina de familie in asigurarea unei asistente medicale holistice, bazate pe continuitate si comprehensiune, adaptata fiecarui pacient in parte.

in fiecare an, organizatiile nationale membre au libertatea de a-si alege o tema pentru acest eveniment, insa exista si o recomandare generala a conducerii WONCA. in 2016, recomandarea se refera la oprirea fumatului. in tara noastra, subiectul are o rezonanta aparte datorita intrarii recente in vigoare a Legii nr. 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.Modificarea legislativa este pe deplin justificata de cifrele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care arata ca 77% din toate decesele survenite in Romania anului 2008 au fost cauzate de boli pentru care fumatul reprezinta principalul factor de risc, se mai arata in comunicatul de presa.

Ad in title

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentPerspective de control eficient in hipertensiunea arteriala
Articolul următorVlad Voiculescu a depus juramantul de investitura in functia de Ministru al Sanatatii