Vlad Voiculescu a depus juramantul de investitura in functia de Ministru al Sanatatii

0
141

Vlad Voiculescu a depus astazi, 20 mai 2016, juramantul de investitura in functia de Ministru al Sanatatii in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, care l-a asigurat pe noul ministrul de tot sprijinul domniei sale.

„Dumneavoastra (n.r. Vlad Voiculescu) sunteti cunoscut multora prin faptul ca v-ati implicat la un moment intr-o chestiune a sistemului de sanatate din Romania cand multi isi pierdusera sperantele. Ati reusit atunci sa rezolvati o problema extrem de complicata, cu citostaticele, ati redat multor bolnavi speranta, dar, cel mai important lucru, ati redat speranta celor care au fost convinsi tot timpul, dar n-au vazut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveti sansa sa va implicati din pozitia de Ministru si sa corectati problemele sistemice din sanatate. (…) Cu siguranta, nu veti corecta toate lucrurile, nu veti rezolva toate problemele, dar aceasta independenta politica va da o libertate surprinzatoare in a intra si a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat altii, fiindca le-a fost frica, de obicei, de propriul partid, cateodata si de Opozitie, foarte rar de opinia publica. Iar, in continuare, veti avea toata libertatea si tot sprijinul meu sa veniti cu politici publice in acest caz specific, in domeniul sanatatii, care vin sa imbunatateasca net sistemul, in fond pentru singurul scop pentru care merita, ca acest sistem sa functioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul in centrul sistemului de sanatate sa nu fie un slogan, ci o realitate”, a declarat presedintele Klaus Iohannis in alocutiunea sustinuta cu prilejul ceremoniei de depunere a juramantului de investitura a lui Vlad Vasile Voiculescu in functia de Ministru al Sanatatii.

Articolul precedentZiua Internationala a Medicilor de Familie, 19 mai 2016
Articolul următorOMS: Obezitatea, problema globala de sanatate. Peste 2 miliarde de persoane sunt supraponderale si peste 600 de milioane, obeze